Desenvolupament sostenible

Desenvolupament sostenible
Una parella de roquerols han fet niu al Monestir de Vallbona

dilluns, 3 de desembre de 2012

Es constitueix la PAHC del Bages

Més 50 persones reunides en assemblea al local de l'Ateneu Popular La Sèquia van constituir la Plataforma d'Afectats per les Hipoteques i la Crisi del Bages el diumenge 2 de desembre.
La convocatòria es va fer a la xerrada de Pau Llonch, membre de la PAHC de Sabadell, que va omplir la sala de reunions el dia abans, dissabte, dia de la inauguració del nou local ocupat de l'Ateneu.
Entre els assistents hi havia afectats de diversos municipis de la comarca, alguns dels quals ja aportaven l'experiència de la seva participació en altres plataformes d'afectats com la de Sabadell o la d'Igualada. També hi van dir la seva afectats de Sant Salvador de Guardiola que ja van començar  fa temps una plataforma i que ara veuen més possibilitats d'ampliar el ressò i la solidaritat de la seva lluita.
La raó fonamental de l'existència de la plataforma és exercir una lluita solidària que pressioni als bancs per intentar aconseguir la dació en pagament del l'habitatge, cancel·lant el deute i obtenint un lloguer social. Aquests objectius són molt difícils d'aconseguir perquè el marc legislatiu d'Espanya és el més injust d'Europa, fins al punt que ha provocat la protesta d'una part significativa de jutges que han denunciat, fins i tot als tribunals europeus, la absoluta indefensió dels afectats davant del sistema financer.
La plataforma, integrada per afectats i solidaris, tot i que treballa per la recuperació de la dignitat de les víctimes, no vol ser un grup assistencial. Una opció que, d'alta banda des del punt de vista jurídic, no és efectiva per la perversió del sistema que no permet de defensa de les persones que no poden pagar una hipoteca i que a sobre, els imposa els costos exorbitats del procediment d'execució hipotecària. L'experiència de les altres plataformes demostra que la única via per obtenir algunes victòries és una lluita decidida de denúncia contra els bancs que es queden l'habitatge i imposen un deute que "no podré pagar ni amb el salari embargat d'unes quantes vides" com va dir una de les afectades.
A la propera trobada, la setmana vinent, s'espera la participació de més afectats i solidaris per organitzar-se en diverses comissions.
La plataforma treballarà per exercir la solidaritat, compartint el compromís de tots els integrants per canviar la situació estructuralment injusta generada pel sistema capitalista. Es vol promoure el canvi de les lleis que propugna la Iniciativa Legislativa Popular per la dació en pagament i els lloguers socials.
La campanya de recollida de signatures per la ILP de la dació en pagament, ja ha assolit més del mig milió de signatures necessàries per a portar-la al Congrés dels Diputats, però els propmotors de la campanya volen allargar-la per aconseguir un major recolzament social.
A Manresa, la campanya de recollida de signatures va ser promoguda per les Associacions de Veïns, els dos sindicats majoritaris i Càritas.
Per Càritas, el problema de la manca d'habitatge s'greuja i porta a algunes persones a situacions límit. L'entitat promou aquest Nadal una campanya de sensibilització sobre el tema.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada